meenemen op wintersport

Wat neem je mee op wintersportvakantie

Stel jij ook altijd alles tot het allerlaatste nippertje uit? En trek je binnenkort weer een weekje naar de sneeuw en de bergen? Lees dan zeker verder. Want met deze handige kleding paklijst vertrek je alvast helemaal voorbereid naar je wintersportbestemming.

Aangepaste wintersportkleding

Het weer kan elke dag aardig verschillen op wintersportvakantie. ’s Morgens is het nog ijskoud, terwijl ’s middags de zon de pistes weer heerlijk opwarmt. In een hooggelegen skigebied zoals de Oostenrijkse Pitztaler Gletscher is het uiteraard een stuk kouder dan een laaggelegen Frans vallei dorpje.

Bewolkte dagen met veel sneeuwval vragen andere kleding dan dagen met een extra portie zon. Met slimme laagjes wapen je je tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Thermo-ondergoed en thermische sokken zijn de perfecte onderlaag op je wintersportvakantie.

Zorg voor warme middenlagen zoals fleece of wollen truien en een softshell jack. Voor buitenlagen zijn een ademende ski-jas en skibroek essentieel. Zorg dat je ook voorzien bent van een comfortabele winterjas voor avonden en rustmomenten, zoals een Samsoe Samsoe jacket met een voering van Airtex-mesh.

Wil je ’s avonds op stap en het uitgaansleven van je wintersportbestemming verkennen? Vergeet dan je stijlvolle avond outfit niet.

Wintersport accessoires

Een muts is een must-have op wintersport. Voorzie minstens twee exemplaren. Zo kan je afwisselen tussen een isolerende thermo muts voor extremere weersomstandigheden en een luchtiger exemplaar voor op zonnigere dagen.

Of ga voor een model tussenin. De beanies van het Scandinavische Samsoe Samsoe combineren bijvoorbeeld comfort en warmte door hun mix van wol, alpaca en gerecycled polyester.

Geen fan van mutsen? Houd je oren dan warm met een hoofdband of oorwarmers. Een sjaal of nekwarmer mogen uiteraard niet ontbreken in de bergen.

Van handschoenen heb je beter een paar te veel dan te weinig. Zorg voor warme en waterdichte wintersporthandschoenen op de piste, plus een reservepaar. Voorzie daarnaast ook een comfortabel paar handschoenen voor in de après-ski en wandelingen. Je wilt die schnaps natuurlijk een beetje stijlvol kunnen vastpakken.

Een skibril beschermt je ogen tegen sneeuw, UV-straling, ijsdeeltjes, en de koude wind. Vergeet ook je zonnebril niet. Op grote hoogte en in de sneeuw is de UV-straling namelijk extra intens door de reflectie van het zonlicht.

Winter sportschoenen

Er bestaat geen beter gevoel dan je stinkende, doorzweette skischoenen en snowboardboots uit te trekken na een lange dag op de piste. Tijd voor andere sportieve prestaties: zorg voor warme, waterdichte boots of andere relaxte sneeuwbestendige schoenen voor in de après-ski en tijdens het eten ’s avonds.

Ook altijd handig op wintersportvakantie

Sokken, sokken, sokken: sommige wintersporters doen een verdienstelijke poging om het wereldrecord sokken verslijten scherp te stellen. Gooi dus toch maar nog enkele extra paren van verschillende diktes in je reistas.

Het kan ’s nachts behoorlijk koud zijn in de bergen. Met een warme flanellen pyjama slaap je door elke sneeuwstorm.

Misschien heeft je accommodatie wel een zwembad? Check dan vooraf welke zwemkleding daarin toegelaten is. Ook in de bergen zijn Franse badmeesters namelijk niet zo gek op losse zwemshorts.

Knusse pantoffels en een badjas maken de uren op je hotelkamer of in je vakantiehuisje nog zo gezellig.